Jagnjetina sa povrcem






Potrebno:

1 kg jagnjetine
2 paprike
2 paradajza
1 veca glavica crvenog luka
2 vece mrkve
kasicica crvene paprike
maslinovo ulje
supna podloga
par listova lovorovog lista
persunov list
zacini: sol, biber, vegeta ili sta vec ko voli
voda ili supna podloga

Priprema:
Isjeci na sitno paprike, crveni luk i mrkvu. Paradajz oguliti pa isjeci takodje na sitne kockice. U vecu serpu staviti ulje i dobro zagrijati pa dodati crveni sitno sjeckani luk. Preprziti malo pa na njega staviti komade jagnjeceg mesa koje smo prethodno zacinili.  Lagano meso prziti uklopljeno oko 20-30 minuta. Dodati mesu sjeckanu mrkvu , paradajz, papriku, persun, lovorov list pa zaciniti sa crvenom paprikom, soli , vegetom biberom itd.
Sve skupa lagano preprziti pa dodati dvije case kljucale vode ili supne podloge. Pustiti da prokljuca i ubaciti sve skupa u zagrijanu pecnicu i kuhati oko sat vremena u pecnici ili dok meso nepocne da se raspada i povrce bude posve mehko. Sluziti uz dodatak rizi ili pire krompiru skupa sa mesom i saftom.

Komentariši