beats by dre cheap

Losos sa rizom i povrcem

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/riza-2.jpg[/IMG]

Potrebno:

Par komada losos ribe

pola limuna

sol, biber

maslinovo ulje

 

Losos dobro oprati pa ga zaciniti sa soli i biberom,poprskati sa limunovim sokom i staviti na zagrijanu tavu sa uljem i prepriziti 1-2 minute samo dok malo nedobiju boje.Zagrijati pecnicu i tavu sa ribom ubaciti u pecnicu na par minuta dok se riba ne ispece. Sluziti je toplu uz rizu i razno povrce, sa kriskama limuna.

Za sampinjone: Na tavi gdje se pekla riba baciti citave komade ocisceni sampinjona i prziti par minuta. Podliti sa malo sirceta pred sami kraj. Sluziti ih uz ribu sa rizom kuhanom u koju dodamo malo edamer sira ili chedder .


http://bosniancook.blogger.ba
11/06/2007 04:13