beats by dre cheap

Turske krompir kofte

[IMG]http://i193.photobucket.com/albums/z20/MojeTorte/mkofte.jpg[/IMG]

 

Potrebno:

2 krompira malo veca

1 manja soljica feta sira ili obicnog ili sa raznim ukusima

1 crveni luk

1 bijeli luk

2 jaja

par kasika frisko nasjeckanog persuna

ulje za przenje

malo mljevene paprike

zacini

Priprema: Preprziti na ulju crveni i bijeli luk koje smo prethodno izribali. Krompir takodje izribati (stim da ga prvo malo prokuhamo) pa dodati 1 bjelanjak u ribani krompir, persun, feta sir, malo soli , bibera i crvene paprike.

Dodati smjesi preprzeni luk i sve dobro izmjesati. Pola case ulja staviti u tavu i zagrijati. U manju posudu u kojoj smo sacuvali zumanjak dodati jos jedno cjelo jaje i izmutiti. Od smjese formirati kofte velicine po zelji zatim ih  stavljati u brasno, pa u smjesu jaja i  nakraju ubacivati u  vrelo ulje.Prziti ih par minuta pa ih vaditi na tanjir oblozen sa papirom.Sluziti ih jos dok su tople same ili uz dodatak nekom jelu.


http://bosniancook.blogger.ba
29/05/2007 01:55