[IMG]http://i193.photobucket.com/albums/z20/MojeTorte/rucak.jpg[/IMG]
Za 4 osobe.
1 kg piletine(mogu batakovi a i bilo sta drugo)
2 dl vrhnja za kuhanje (rijetko)
2 poriluka
4 paradajza
280 g makarona npr. spiralni
Piletinu prziti u dubokoj teflonskoj posudi (ili nekoj drugoj u kojoj
ne prijanja) Ako koristite batakove podjelite ih u dva djela. Kad se
isprze moze se odvojiti meso od kosti.(Jednostavnije za posluzivanje)
Zatim zaciniti meso sa soli, vegetom i biberom. Dodati vrhnje i 2 dl
vode. Ostaviti da lagano kuha u poklopljenoj posudi ca 15 min.
Poriluk izrezati na tanke krugove i dobro oprati. Paradajz izrezati na
kocke.Izrezani poriluk i paradajz staviti u smjesu sa piletinom i vrhnjem.
Pustiti da kuha jos 15:ak minuta ili dok nije skuhano.
Pastu skuhati u slanoj vodi.Kad je sve gotovo sluziti uz zelenu salatu.
Zahvaljujem se vrijednoj Dzenani na prilozenom receptu
|