Sastojci:
Tijesto:
5 jaja
8 žlica brašna
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
pola praška za pecivo
Krema:
7,5 dl mlijeka
7,5 žlica gustina
25 dag šecera u prahu
25 dag margarina
2 rebra cokolade
1 vanilin šecer
Glazura:
10 dag cokolade
10 dag margarina
1 žlica ulja
Priprema tijesta:U polovicu dodajte žlicu kakaa te ispecite dva biskvita - žuti i smedji.
Priprema:
U 2,5 dl mlijeka umiješajte gustin i ukuhajte u ostalo mlijeko. U
ohladjeno dodajte šecer u prahu i margarin, sve dobro izmiješajte mikserom. Kremu razdijelite na 2 dijela.
U polovicu dodajte 1 vanilin šecer, a u drugu polovicu rastopljenu
cokoladu. Osim kreme, uzmite i dvije kutije jaffa keksa.
Umacite ih u mlijeko i stavljajte na bijelu kremu, jedan keks do drugog, tako da je cokoladni dio okrenut prema dolje.
Redoslijed slaganja:
1. smedji biskvit
2. bijela krema
3. jaffa keksi
4. cokoladna krema
5. bijeli biskvit
6. èokoladna glazura
7. Ukras
Prilozila eddie tass |