Pileci permesan II |
|
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/permesan.jpg[/IMG] Sastojci potrebni: Par komada pilecih fileta bez kostiju friski sir mozzarella 1 jaje krusne mrvice malo obicnog brasna zacini paket spageta paradajz sos Nacin pripreme: Meso dobro oprati pa posusiti sa papirom . Zatim ga staviti u plasticnu foliju i cekicom dobro ga istanjiti. Posoliti , povegetiti malo i zaciniti sa biberom. Uvaljati u brasno, pa u izmucena jaja pa zatim u krusne mrvice. Stavljati na zagrijanu tavu sa maslinovim uljem i prziti 3-4 minute sa jedne i sa druge strane. Izliti svu masnocu .Meso preliti sa paradajz sosom (mozete i kasicicu ajvara staviti) , i podliti sa malo vode. Pustiti da prokljuca a zatim ubaciti u zagrijanu pecnicu na 350 F. Peci tako jednu 5 minuta dok se masa malo nepocne da zguscava. Na pleh nastaviti vodu koju blago pomastimo i zacinimo sa soli. Skuhati kutiju spageta ili paste po zelji prema uputama na kutiji. Izrezai kriske mozzarelle i poredati svugdje po mesu. Ubaciti nazad u pecnicu toliko dok nebude sir rastopljen i blago rumen. Izvaditi iz pecnice i meso izvaditi u tanjir a spagete koje smo skuhali , procjediti i sasuti u sos tj ostatak od sosa gdje se je meso peklo. Dobro sve izmjesati zaciniti prema ukusu i sluziti uz meso. [IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/spagete.jpg[/IMG] |
|
http://bosniancook.blogger.ba 19/04/2007 18:02 |