beats by dre cheap

Dzenanine krofne

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/krofne1.jpg[/IMG]

Potrebno:
35 dkg brasna
1/2 kas soli
4 dkg rastopljenog margarina
1/2 svjezeg kvasca
4 kas. secera
1,25 dl mlijeka
2 zumanjka
mermaladu za punjenje, ulje za przenje i secer u prahu.

U malu posudu namrvite kvasac, pomjesajte ga s malo secera, brasna i
toplog mlijeka. Ostavite da uzadje. Rastopite margarin. U brasno dodajte
secer, sol, rastopljeni margarin, uzasli kvasac, ostatak toplog mlijeka i 2
zumanjka.Umjesite tjesto, pa ga ostavite da stoji na toplom mjestu dok mu se ne udvostruci volumen.Tjesto stavite ne pobrasnjeni radni sto, pa ga podjelite na 10-ak jednakih loptica.Poslozite ih na pobrasnjenu krpu, pa ostavite od prilike 1h na toplom mjestu.Ulje zagrijte. Ne smije biti prevruce jer krofne ce zagoriti a ni prehladno jer prilikom przenja napit ce se masnoce. Przite ih u pokrivenoj posudi ca. 3 min.Okrenite ih!
Drugu stranu takodje przite ca. 3 min. Przene ostavite da se ocjede na
papirnatom rucniku.Pomocu sprice( za ukrasavanje torti) napunite svaku krofnu s mermeladom. Posuti sa secerom u prahu.

Zahvaljujem se vrijednoj Dzenani na prilozenom receptu


http://bosniancook.blogger.ba
19/04/2007 17:51