beats by dre cheap

Sanijin nabujak od kelja

 

Potrebna:
-glavica kelja
-nesto bajatog bijelog kruha (ili prepecenog toast-kruha)
-tvrdi bijeli feta-sir
-otopljeno domace maslo (ako nema za kupiti, moze se napraviti od putera- na tihoj vatri puter otopiti i pustiti da krcka dok se na povrsini ne pojave grudvice kod nas zvane troha ;-), pa ukloniti sa ringle, jer to umije brzo izgorjeti. Trohu poskidati kasikom, ili pustiti da se slegne na dno, pa maslo izliti u drugi sud. To maslo ima svoj nezamjenjivi miris za uljepsati svaku pitu.).
-eventualno malo kima, muskatnog orascica ili lovorovog lista (to olaksava probavu svake vrste kupusa i krompira).

Poslije zasukivanja rukava i stavljanja kecelje slijede ovi potezi:
Kelj izrezati i staviti u vrucu vodu, pustiti da prokuha, pa promijeniti vodu (da ne bi bila gorka). Tu vodu malo posoliti (ne puno, jer je sir slan) i po zelji se moze, a ne mora dodati zehru kima/ lovorovog lista/ muskatnog orascica. U toj vodi kuhati kelj dok ne omeksa.

Izmrviti feta-sir u jednoj posudi, a kruh u drugoj.

Onda vaditi komade kelja iz one vode i redati u dublju posudu:
red kelja, red izmrvljenog sira, red kruha.

Na kraju dobro politi mirisnim maslom i dijelom vode u kojoj se kelj kuhao.
Sve imijesati, da bi tecnost doprla u svaki krajicak posude i sluziti vruce.
Odlicno je kad nemate zubi, jer je mehko ko djecija kasa.

Recept prilozila Sanija :)

Zahvaljujem se Saniji na ovom receptu. Moram u nabavku kelja pa da pravim :)


http://bosniancook.blogger.ba
19/04/2007 17:42