beats by dre cheap

Francuski kruhovi

Recept je isti kao i za svaki drugi hljeb (kruh). Stim sto kada zakuhate odmah dobro izradite tijesto i formirate lopte koje odstoje dok se ne uduplaju  i porastu. Zatim ih razvijete. Ako volite deblje kruhove kada razvijate nek vam jufka bude sto deblja.Ako volite tanje razvijte jufku na tanje. Pecnicu morate da zagijete prije pecenja. Takodje stavite serpu vode da prokljuca pa ubacite u pecnicu skupa sa kruhom. Ovaj kruh se pece u banji (tj skupa sa posudom vode) da bi bio hrskav i ukusa kao iz pekare. Svakih par minuta uzmite spricu ako imate i pospricajte kruhove sa vodom pa vratite nazad u pecnicu da se peku.
Poslije pecenja rastopiti malo maslaca i svaki kruh premazati sa cetkicom.
Kombinacija moze da bude obicni kruhovi, sa susamom, sa makom ili vec sjemenima koje volite, cak moze i krupna sol kao sto je na perecima.
Pa bujrum. :)


http://bosniancook.blogger.ba
12/03/2007 14:52