beats by dre cheap

Pita sa piletinom i sampinjonima

Tjesto:

3dl brasna
115 gr margarina
2 velike kasike creme fraiche
2 jaja
sol

Fil:

1 glavica crvenog luka
1 cehna bjelog luka
400 - 500 gr piletine bez kosti
400 gr sampinjona
malo margarina
sol, vegeta, biber
2 jaja
2 1/2 dl vrhnja

Pecnicu ukljuciti na 200 C. Izmjesati sve sastojke za tjesto,
oblikovati i ostaviti da stoji u frizideru oko 30 min.

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/dzenana1.jpg[/IMG]

Luk bjeli i crveni, izrezati sitno i dinstati na margarinu. Zatim
dodati izrezane sampinjone. Kad su sampinjoni dinstani nekoliko minuta , dodati izrezanu piletinu i sve zajedno dinstati 10tak minuta.
Zaciniti sa soli, vegetom i biberom. U jednu zdjelu izmiksati jaja i
vrhnje, i tu smjesu izliti u sampinjone i piletinu.Smjesu staviti na stranu.

Tjesto staviti u tepsiju i razvuci ga rukama, kao na slici. Kad je
tjesto razvuceno, izliti fil u tepsiju.

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/dzenana2.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/dzenana3.jpg[/IMG]

Peci 30 - 40 min ili dok nedobije lijepu boju. Servirati uz salatu.

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/dzenana4.jpg[/IMG]

Ja se srdacno zahvaljujem vrijednoj Dzenani na ovom lijepom i detaljnom receptu.;)


http://bosniancook.blogger.ba
09/03/2007 22:22