Buhtle |
|
Evo i buhtle su gotove.Mislim da svi znamo recept za buhtle.Ako ima ko da zeli recept rado cu ga napisati.
[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/buhtle.jpg[/IMG]
Evo vam recept onda :) Sastojci potrebni: 500 gr brasna 3 zumanjka 2 velike kasike kiselog vrhnja 1 limunova korica (naribana) kvasac 2 kasike secera 2,5 dl mlijeka toplog 1 vanila secer Za fil: Naravno buhtle se mogu filovati bas svacim .Ja sam svojih pola filovala sa sirom a pola sa eurokremom. Za fil sa sirom vam je potrebno: 1 pakovanje philadelphie sira 1 zumanjak 1 kasika sitno nasjeckanih oraha 1 kasika grozdjica 1 vanila secer 2 kasike secera u prahu malo iscjedjenog limunovog soka Nacin pripreme: U toplo mlijeko natopiti suhi kvasac sa kasikom secera i 2 kasike brasna. Dobro izmjesati sa mutilicom i ostaviti 10-15 minuta dok nakvasa. U vecu posudu staviti ostalo brasno, secer, naribanu koricu od limuna,vanila secer, vrhnju pa sa nadoslim kvascom lagano sve umutiti u pogustu smjesu (tijesto). Tijesto istresti na pobrasnjen sto i sa oklagijom razviti u pravougaonik otprilike da bude debljine 1/2-1 cm .Nozom isjeci kockice (kvadratice).Ja sam dobila tacno 24 kvadrata od svoje smjese. Ako filujete sa sirom.Lagano umutiti sir koji je sobne temperature sa secerom u prahu.Dodati zumanjak , vanila secer, i sok od limuna pa sve dobro izmjesati.Nakraju dodati grozdjice i orahe. Sa malom kasicicom filovati svaku buhtlu pa sve coskove dobro sjediniti i slijepiti i staviti u pomascenu tepsiju . Uklopiti cistom krpom i ostaviti sahat vremena na toplo mjesto da nadolaze. Zagrijati pecnicu na 350 F i peci 40 minuta ili dok nebudu lijepo rumene i pecene(zavisi do pecnice). Kada se potpuno ohlade posuti ih sa secerom u prahu. Izvrsne uz kafu, caj a posebno kao dorucak. Znaci ko nevoli sir neka filuje sa eurokremom , raznim dzemovima, marmeladama, moze se pomjesati kakao prah sa malo secera i oraha i filovati sa tim .Kad se ispeku stopice se u cokoladu. Mozete komade vec punjene neke cokolade da staviti.Npr otkinute kockicu cokolade koja je punjena i stavite je u sredinu kocke a oko nje slijepite .Kada se ispece cokolada ce se sva stopiti i imacete idealan ukus. Znaci upotrijebite mastu.Ali za mene licno sir je poseban :) Hajd sad bujrum bacite se na kuhanje :) |
|
http://bosniancook.blogger.ba 22/02/2007 20:58 |