beats by dre cheap

Buhtle

Evo i buhtle su gotove.Mislim da svi znamo recept za buhtle.Ako ima ko da zeli recept rado cu ga napisati.

 

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/buhtle.jpg[/IMG]

 

Evo vam recept onda :)

Sastojci potrebni:

500 gr brasna

3 zumanjka

2 velike kasike kiselog vrhnja

1 limunova korica (naribana)

kvasac

2 kasike secera

2,5 dl mlijeka toplog

1 vanila secer

Za fil: Naravno buhtle se mogu filovati bas svacim .Ja sam svojih pola filovala sa sirom a pola sa eurokremom. Za fil sa sirom vam je potrebno:

1 pakovanje philadelphie sira

1 zumanjak

1 kasika sitno nasjeckanih oraha

1 kasika grozdjica

1 vanila secer

2 kasike secera u prahu

malo iscjedjenog limunovog soka

Nacin pripreme: U toplo mlijeko natopiti suhi kvasac sa kasikom secera i 2 kasike brasna. Dobro izmjesati sa mutilicom i ostaviti 10-15 minuta dok nakvasa. U vecu posudu staviti ostalo brasno, secer, naribanu koricu od limuna,vanila secer, vrhnju pa sa nadoslim kvascom lagano sve umutiti u pogustu smjesu (tijesto). Tijesto istresti na pobrasnjen sto i sa oklagijom razviti u pravougaonik otprilike da bude debljine 1/2-1 cm .Nozom isjeci kockice (kvadratice).Ja sam dobila tacno 24 kvadrata od svoje smjese.

Ako filujete sa sirom.Lagano umutiti sir koji je sobne temperature sa secerom u prahu.Dodati zumanjak , vanila secer, i sok od limuna pa sve dobro izmjesati.Nakraju dodati grozdjice i orahe.

Sa malom kasicicom filovati svaku buhtlu pa sve coskove dobro sjediniti i slijepiti i staviti u pomascenu tepsiju . Uklopiti cistom krpom i ostaviti sahat vremena na toplo mjesto da nadolaze. Zagrijati pecnicu na 350 F i peci 40 minuta ili dok nebudu lijepo rumene i pecene(zavisi do pecnice). Kada se potpuno ohlade posuti ih sa secerom u prahu. Izvrsne uz kafu, caj a posebno kao dorucak.

Znaci ko nevoli sir neka filuje sa eurokremom , raznim dzemovima, marmeladama, moze se pomjesati kakao prah sa malo secera i oraha i filovati sa tim .Kad se ispeku stopice se u cokoladu. Mozete komade vec punjene neke cokolade da staviti.Npr otkinute kockicu cokolade koja je punjena i stavite je u sredinu kocke a oko nje slijepite .Kada se ispece cokolada ce se sva stopiti i imacete idealan ukus. Znaci upotrijebite mastu.Ali za mene licno sir je poseban :) Hajd sad bujrum bacite se na kuhanje :)


http://bosniancook.blogger.ba
22/02/2007 20:58