beats by dre cheap

Amelina vikend torta

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/amela5.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/amela4.jpg[/IMG]

Potrebno za koru:

3 žumanjka
200 gr šecera
1,5 dl tople vode
1,5 dl ulja
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
1,5 kašika kakaoa
3 bjelanjka
1 kašika škrobnog brašna

Fil:
2 pudinga od vanilije
7 dl mljeka
šecera po potrebi
1 kašika škorbnog brašna
100 gr putera

Potrebno još :
2 dl mljeka
50 gr cokolade
20-30 komada petit keksa
10-12 cajnih kolutica
2 šlag kreme od cokolade
1 šlag pjena
mljeko za šlag kremu i pjenu(kolicina je napisana na vrecici)
malo kokosa, ili nesto po vašoj želji za ukrasiti tortu.

Nacin pripreme:
Umutiti žumanjce, šecer i pola kolicine vode dok ne isvjetli. Dodati ostatak vode, ulje prašak za pecivo i brasno i kakao. Dobro ujednaciti sve. Od bjelanjaka umutiti cvrst snjeg, te ga postepeno dodati u smjesu i lagano ujednaciti da se ne slegne i bude pjenasto. Sasuti u podmazanu formu za torte i peæi u zagrijanoj peænici oko 30 minuta.
Koru ohladiti i prerezati na dva dijela sa koncem.
U medjuvremenu umutiti prah od pudinga,4-5 kašika mljeka i škrobno brašno. Zagrijati ostatak mljeka dok ne pocne pariti, polako mutiti žicom i sipati smjesu sa pudingom. Smanjti temperaturu na najniže i pustiti da prokuha. Kad je prokuhalo, smaknuti sa šporeta i ohladiti uz povremeno miješanje. U hladan puding dodati 100 gr putera i dobro ujednaciti.

Završni dio :
Staviti jednu koru na tacnu za torte, premazati sa pola pudinga. Zatim umakati petiti keks kratko u mljeko i redati na puding dva ili tri reda. Premazati sa ostatkom pudinga i staviti drugu koru. Cijelu tortu premazati sa umucrnom slag kremom. Ukuhati 1 dl mljeka i cokoladu. Kad se ohladi umociti cajne kolutice a zatim u kokos.
Ukrasiti sa cajnim koluticima i šlag pjenom po vašoj zelji.

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/amela3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/amela2.jpg[/IMG]

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/amela1.jpg[/IMG]

Tortu možete napravti i na ovaj naCin:
U koru ne stavljati kakako, a šlag kremu od Cokolade zamijenite sa ukusom vanilije, ukrasite po vašoj želji....Prijatno !!! 

 

 Recept prilozila Amela B.    

    

    

    


http://bosniancook.blogger.ba
09/02/2007 14:33