beats by dre cheap

Klepe

[IMG]http://i125.photobucket.com/albums/p64/Kuharica/Serinmavi_borekkk.jpg[/IMG]

Sastojci potrebni:

pola kg brasna

1 jaje

malo mlijeka

malo putera ili maslinovog ulja

soli po potrebni

Za punjenje:

pola kg fasiranog teleceg ili juneceg mesa

1 veca glavica crvenog luka

slatka pavlaka

so biber

Nacin pripreme: U vecu posudu sastaviti brasno, jaje malo mlijeka putera ili maslinovog ulja i zakuhati kao pitu uz dodatak mlake vode. Uklopiti tijesto i ostaviti da odmori jednu pola sata pa ga onda namladiti i oblikovati kao loptu.Zatim razviti kao sto bi razvili i jufke za pitu ali malo deblje da ostane. Kada ste razvili jufku uzeti i izrezati uzduz u redove pa onda poprijeko tako da dobijete kockice ni velike ni male koje ce se filovati sa smjesom koja se pravi na sljedeci nacin. Uzeti meso pa u njega staviti sitno nasjeckani crveni luk, zacini (so, biber vegeta ili sta vec ko voli).Zatim staviti ovo meso na zagrijanu tavu pa ga malo preprziti. Ako pusti masnoce iscjedite masnocu pa pustite masu da se malo hladne. Zatim uzmite malu kasicicu i filujte svaku kockicu , stim da na sredinu stavite smjesu pa premotate ivice na trokut i slijepite pritiskom prstiju ili mozete stisnuti ivice sa vilicom tako da ce se bolje sljepiti.U medjuvremenu ukljucati slanu vodu pa tako pripremljene trokutice stavljati u vodu uz mjesanje jednu po jednu da se nebi sljepile jedna na drugu. Kada isplove na povrsinu znaci da su kuhane onda ih stavite u tepsiju malo pomastite i stavite u pecnicu da ih malo zapecete.Nakraju ih izvadite iz pecnice pa ih prelijte sa slatkom vrhnjom ili kiselom sa malo bijelog luka ako volite ako ne moze i bez. 

Ja takodje volim i pojedinacno da ih umacem u blago slano kiselo vrhnje. Ko voli crvenu mljevenu papriku mozete malo posuti ih sa paprikom. Takodje pokusajte ih filovati sa pire krompirom u koji pomjesate friski kraviji sir .....Bujrum :)
   


http://bosniancook.blogger.ba
01/02/2007 02:04