beats by dre cheap

Janjetina sa graskom i krompirom

[IMG]http://i100.photobucket.com/albums/m23/Kozarcankaa/grasakimeso-1.jpg[/IMG]

Sastojci potrebni:

Janjeceg mesa kolicine po zelji

1 pakovanje zamrznutog graska

2-3 krompira

1 glavica crvenog luka

2 kasike senfa

1 kasicica crvene paprike

malo skrobnog brasna po potrebi

ulja za przenje

Nacin pripreme: Zagrijati tavu sa malo ulje ili ako volite vise rumeno meso onda stavite malo ulja i komadic maslaca. Kada se masnoca zagrijala meso dobro oprati zaciniti vegetom i biberom te baciti na vrelu masnocu. Ostaviti par minuta na jednoj strani dok ne porumeni pa onda okrenuti na drugu stranu.Izvaditi meso pa na ostatak masnoce baciti sitno isjeckanu glavicu luka koju dobro izdinstamo. Kada je przen luk vratiti meso nazad u tavu i podliti ili sa vodom ili supnom podlogom za ukus bolji. Uklopiti jagnjetinu i dinstati pola sata ili zavisi do velicine mesa. Kada je meso prilicno mehko dodati kutiju zamrznutog graska te sve uklopiti i ostaviti da se kuha. Zatim dodati crvene paprike i zaciniti. Kada je meso kuhano izvaditi ga na tanjir a u ostatak mase gdje je grasak dodati malo senfa i skrobnog brasna ako je previse rijetko pa preliti preko mesa.

Dodatak staviti i krompir koji isjecemo na kriske tanje i skuhamo u slanoj vodi  dok ne omeksa.Zatim iscjedimo vodu i krompir dodamo tanjiru sa mesom pa preko njega isto mozete preliti sos ili ga jesti tako uz umakanje u sos. Prijatno !!!!!!!!!!!!!!


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 22:02