beats by dre cheap

Spagete sa sosom od gljiva i pileceg mesa

[img]http://i100.photobucket.com/albums/m23/Kozarcankaa/Picture362.jpg[/img]

Sastojci potrebni za sos:

200 gr sampinjona ili gljiva po zelji

2-3 pileca fileta bez kostiju srednje velicine

1 glavica crvenog luka

 1 fildzan sosa od paradajza

kasika ajavara

1 manja kasika crvene paprike

skrobnog brasna po potrebi

maslinovo ulje

persun za ukrasavanje

permesan sir

Nacin pripreme: Glavicu luka isjeci na sitno i preprziti malo na maslinovom ulju.Kada bude upola przen dodati sitno isjeckano pilece meso. Prziti lagano na tihoj temperaturi. Sampinjone malo prebrisati sa blago mokrom krpom da bi skinuli ostatak prljavstine i isjeci na sitnije komade skupa sa repovima i staviti u masu sa mesom i lukom.Lagano zaciniti sa biberom i soli i crvenom paprikom. Lagano dodavati vode ili supne podloge po zelji. Kada je prilicno przeno dodati kasiku ajvara, sos od paradajza, i podliti ili sa vodom ili supnom podlogom da bi bilo vise sosa. Zaciniti sa malo permesan sira i ako je previse rijetko razmutiti malo skrobnog brasna u vodi i podliti sos.U medjuvremenu skuhati spagete u blago posoljenoj sa malo maslinog ulja pa kada su skuhane izliti ih na pripremljen sos i sve dobro izmjesati ili servirati u tanjire pa preliti sa sosom i ukrasiti sa malo friskog persuna ili posuti sa permesan sirom.


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 22:01