beats by dre cheap

Madjarica

[IMG]http://i100.photobucket.com/albums/m23/Kozarcankaa/Picture0361.jpg[/IMG]

Sastojci potrebni za 4 kore:

300 gr brasna

pola kasicice praska za pecivo

100 gr maslaca

1 jaje

100 gr secera

3 kasicice kisele vrhnje

Nacin pripreme:Brasno prosijati skupa sa pomjesanim praskom za pecivo da bi bilo glatko i bez grudvica. U to dodati maslac sobne temperature i dobro izmrviti tako da dobijemo mrvice od smjese.Dodajte secer, jaje i vrhnju i umjesite u prilicno tvrdo tjesto.Od ovoga tijesta trebamo da razvijemo 4 jednake kore za madjaricu.Ovako dobivene kore cete ispeci na prevnutoj tepsiji otprilike dimenzije 30 x 20 cm u prethodno zagrijanoj pecnici jednu 10-15 minuta ili zavisi do pecnice. Kada su pecene ostaviti ih na stranu da se hladnu. Zatim napraviti kremu.

Smjesa za kremu:

1 litra mlijeka

7 kasika griza

6 kasika secera

100 gr cokolade za kuhanje

oraha po zelji

Nacin pripreme: Mlijeko skuhati sa grizom uz neprekidno mjesanje pa kad se pocne gustiti dodati secer i cokoladu. U gustu smjesu dodati oraha po zelji i prelivati tako vrelu masu preko ohladjeni kora.Znaci kora pa preliv , pa opet kora pa preliv itd. Na kraju mozete ili ostaviti zadnji preliv preko zadnje kore ili mozete napraviti cokoladu glazuru kao na slici pa preliti preko cjelog kolaca.Kolac ostaviti par sati da se hladi pa ga isjeci na zeljene kocke .

 Napomena: Inace tradicionalna krema sa madjaricu se pravi od pudinga koji se skuha pa se nakraju u njega izradi maslac, meni je ova krema mnogo ljepsa.Bitno je da napravite kore a onda kremu tj fil pravite po zelji.Prijatno...


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 22:01