beats by dre cheap

Pizza sa piletinom i paradajzom

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/7913/pizzaazc6.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

3 case brasna (za 3 pizze srednje velicine)

2 kasike maslinovog ulja

kasicica soli

malo secera

kvasac i mlaka voda

Za fil:

Ranch dressing za salate

2 veca komada pilecih prsa bez kostiju

2 manja paradajza

sirovi kao sto su mozzarella, edamer, chedder ili koji vec ko voli

Nacin pripreme: U mlaku vodu namociti kvasac skupa sa malo secera i ostaviti 10-tak minuta da nakvasa. U vecu ciniju staviti brasno, so, malo secera, maslinovo ulje i pripremljen kvasac pa lagano mjesiti uz dodatak jos vode po potrebi.Tjesto treba da bude tvrdje nego za hljeba. Kada smo zamjesili tjesto dobro ga izraditi (namladiti) na pobrasnjenom stolu jednu 5-10 minuta dok nedobijemo jednu veliku glatku loptu. Ciniju vecu uzeti i dobro pomastiti sa maslinovim uljem pa tjesto staviti u ciniju i dobro ga premazati sa svih strana(koji put okrenuti ga u pouljenoj ciniji tako da se nakvasi sa uljem ). Uklopiti i ostaviti jednu sat vremena dok se ne udupla u kolicini.Zatim uzeti tepsije ili za pizze, ili obicne okrugle ili cak limove i otkinuti tjesta dovoljno za jednu pizzu.Malo je pomastiti i posuti sa malo kukuruznog brasna pa staviti tjesto i prstima ruku dobro istanjiti tijesto. Zagrijati pecnicu na 450 F i u tako zagrijanu pecnicu staviti tjesto da se pece jednu 5-7 minuta.

U medjuvremenu meso zaciniti i ispriziti na malo masnoce i onda isjeci na manje kockice. Paradajz dobro oprati pa isjeci isto na manje kocke i ostaviti na stranu.Nakon par minuta pecenja izvaditi pizzu iz rerne i lagano je premazati sa ranch dressingom za salatu.Po tome poredati mozzarelle pa po siru komade pileceg mesa i komade paradajza koje predhodno mali iscjedimo da nebi bilo previse vodeno.Pospemo sa ostalim sirovima po zelji i vratiti u pecnicu 10-tak minuta ili dok se sirovi svi rastope (jer kora je prethodno pecena malo a i meso je takodje przeno i vec peceno.Izvaditi iz pecnice po zelji posuti sa malo frisko nasjeckanog persuna ili friskog oregana .Pizza je jako lahka , jako ukusna i kremasta :) Bujrum :)


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:56