beats by dre cheap

Punjeni mesni rolat

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img291.imageshack.us/img291/547/rolawj2.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

1 kg mljevenog mesa

200 gr sampinjona

glavica crvenog luka

1 veca mrkva

3 kasike prezle

1 jaje

2 kasike brasna

2 kasike permesan sira

zacini

manja solja paradajz sosa

Nacin pripreme: U zagrijanoj tavi preprziti glavicu sitno nasjeckanog crvenog luka,zatim dodati stino nasjeckanu mrkvu i kad je upola preprzeno dodati listove sampinjona. Preprziti sve i zaciniti sa vegetom, biber, malo persuna i ostaviti na stranu.U vecu ciniju sastaviti meso te dodati u njega prezlu, jaje, permasan sir i ako bude jos porijetko onda dodati malo brasna.Smjesu zaciniti i izvaditi na foliju. Rukama dobro istanjiti meso i oblikovati u praugaonik. Izliti smjesu koju smo sprzili povrca na sredinu mesa, lijepo rasporediti i pomocu folije lagano rolati kao rolat. Kada smo urolali obratiti paznju da sastav okrenemo na dno i ivice dobro podvrnuti da nebi smjesa ispala sa strane. Zamotati foliju i tako pripremljen rolat sa folijom staviti u lim u prethodno zagrijanu pecnicu na 400 F. Peci jednu 10-15 minuta pa lagano izvaditi iz folije.Masnocu koju je meso pustilo izliti u vatrostalnu posudu u koju dodamo jos malo paradajz sosa i razrijedimo sa malo vode pa rolat izvadimo iz folije i stavimo tako na taj sos .Prelijemo ga sa malo jos paradajz sosa i vratimo nazad u pecnicu jednu 20-tak minuta ili dok lijepo ne porumeni. Kada je pecen malo ga hladniti te izrezati na kriske i sluziti uz dodatak po zelji.Prijatno....

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img291.imageshack.us/img291/5964/rolaaah5.jpg[/IMG][/URL


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:48