beats by dre cheap

Bosanska pogaca

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/1036/pogzh4.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

 1 kg brasna

pola case kiselog mlijeka

na vrhu noza malo sode bikarbone ili praska za pecivo

soli po potrebi

malo ulja

Nacin pripreme:Brasno u koje se stavila soda bikerbona i so , zamjesi se sa kiselim mlijekom i mlakom vodom.Zatim tijesto staviti na dasku sa tankim slojem brasna i dalje ga mjesati i rastanjivati, zatim premazati uljem i taj postupak se ponavlja vise puta.Na kraju, tijesto se oblikuje i stavlja u pomascenu tepsiju lagano premaze sa malo ulja, izboca sa vilicom ili nozem i ostavi da malo odmori pa zatim se pece.Bosanska pogaca se jede topla, a servira se sa slatkim kajmakom.Nikada se ne reze nozem.

Napomena: Ako hocete da je pravite vise lisnatu, tokom rastanjivanja premazivajte par puta uljem i ponavljajte proces.Takodje za pogacu je bitno da se pece na jacoj temperaturu na pocetku dok se malo ne uhvati kora a onda je smanjiti i peci na tisoj.Kada je pecena umotati je u salavetu i oduspraviti uza zid...Prijatno....

 


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:42