beats by dre cheap

Boscaluk burek

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/9012/boscalukim9.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

500 gr ovcijeg mesa od buta a moze i kombinacija ovcije-telece, ovcije junece,ovcije govedje

20 dkg masla

3-4 glavice crvenog luka

malo bibera i soli

sastojci za jufke

Nacin pripreme: Meso se sitno isjecka ili samelje, dok se u jednoj posudi na masnoci lagano przi posoljen luk.Kada se ohladi, dodaju se meso i biber , te se prilikom mjesanja jos malo zasoli.Nadjev se zatim zacini sa uzavrlim maslom.Jufke se  rezu i slazu u kvadrat kao boscaluk, tako da se krajevi presaviju na sve cetiri strane preko vec razasutog nadjeva. To se ponavlja i sa ostalim jufkama, prema zelji i ukusu i mogucnostima, a onda se burek prevrne na drugu zamascenu tepsiju i pece. Po zelji zaliti malo ali nije potrebno a moze se podliti sa malo masla i mlijeka ili slatke pavlake.Sluziti dok je toplo.....


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:36