beats by dre cheap

Turkse kape

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img428.imageshack.us/img428/4613/ruzazm7.jpg[/IMG][/URL]

Potrebni sastojci:


Prvo tijesto:

2 jaja, 2 fildzana ulja, 2 fildzana mlijeka, 2 kasike secera, 1 kasika kvasca, 100 gr kokosovog brasna.
 
Drugo tijesto:

2 jaja, 2 fildzana ulja, 2 fildzana mlijeka, 2 kasike secera, 1 kasika kvasca, i 5 kasika kakao praha.U oba tjesta brasna po potrebi (dok se tjesto nepocne odvajati od posude)
 

Za zaljev:

 1 kg šećera( ili manje zavisli koliko ko voli slatko, oprobajte) vode da prekrije šećer.


Nacin pripreme:

Uzeti dvije posude i svako tijesto posebno napraviti. U mlako mlijeko staviti germu. Kada se germa malo otopi, dodati ulje, secer i jaja pa mijesati. Zatim dodati u jednu posudu vrecicu kokosovog brasna, a u drugu kakao. Dodati i u jednu i u drugu posudu brasna koliko je potrebno da se tijesto odvaja od posude. Prekriti posude cistom krpom i pustiti da nadodje tijesto.

Na dasku za razvijanje staviti posude i otkidati posebno komadic bijelog i komadic tamnog tijesta. Napraviti loptice malo vece od oraha, zatim ih rukom na dasci izvaljati na duzinu 20–25 cm, debljine kao olovka. Polozimo bijelo i tamno tijesto jedno pored drugog i uvijemo ga, te smotamo kao djevrek. Redamo u tepsiju. Kada se ispeku zaliti ih vrucom agdom. 

Ovo tijesto moze da se mota na razne nacine.Ovaj put sam uvila jedno u drugo i u krug stavila umjesto da motam kao dzevrek . Za malo drugaciji izgled.A moze se tjesto i razvijati pa stavljati bjelo na crno i uviti u rolat pa sjeci nozem komadice i tako peci, na vama je :)


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:31