beats by dre cheap

Bosanska kupus-kalja

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img323.imageshack.us/img323/4381/kupusqw4.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

par komada teleceg ili janjeceg mesa moze i sa kostima i bez

glavica svjezeg kupusa

2-3 kasike maslaca

glavica veca crvenog luka

2-3 vece mrkve

1-2 pruta celera

1 kasika ajvara

persun 

zacini; vegeta , so, biber, aleva paprika

Nacin pripreme: glavicu kupusa uzeti i oguliti par listova da bi se otklonila pocetna prasina i prljavstina.Otkloniti rep i isjeci na cetvero. Staviti u veci lonac vode i dobro posoliti i staviti kupus u lonac i dobro ga obariti, pa onda tu vodu prosuti. Meso isjeci isto na vece komade i naglo preprziti na ulju i izvaditi.Na istoj masnoci preprziti cvreni luk i ostalo povrce koje isjecemo na kolutice.Pustiti da malo porumeni pa dodati malo vode i kuhati jednu 5 minuta da se samo malo omeksa povrce. U povrce dodati vegetu , so i biber i kasiku ajvara.U vecu serpu ili lonac redati red obarenog kupusa, pa pola povrca preprzenog, pa komade mesa, pa opet kupus i ostatak povrca. Dodati po potrebi so, biber, i po zelji jedan lovorov list i prekriti sa vodom (ali ne previse).Sve preliti sa rastopljeni maslacem u koji dodamo aleva papriku. Prokuhati na stednjaku , a zatim poklopiti i dinstati u pecnici. Peci jednu sat vremena ili dok kupus i povrce nebudu skroz mehki i meso se raspadalo.Servirati u tanjire sa saftom i posuti sa biberom i persunom.Sluziti dok je toplo.Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:29