beats by dre cheap

Pohovana piletina sa kiselim mlijekom

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/161/friedchickendi9.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni;
2 solje od 250 ml kiselog mlijeka
sol
2 kasike crvene paprike ili ljute cayenne paprike po zelji
jedno pile isjeceno na komade
3 case od 250 ml brasna
2 case od 250 ml ulja

Nacin pripreme;Uzeti jednu veliku plasticnu vrecicu za zamrzavanje i u nju staviti 1 casu kiselog mlijeka, pola kasike soli, pola kasike paprike i pola komada piletine koje ste nasjekli.
Dobro promuckati i izmjesati i ostaviti u frizider preko noci. Uzeti jedan plici tanjir i u njega staviti brasno, 2 kasike soli, i ostatak paprike.Bacati komad po komad piletine na brasno i valjati, tako da svugdje bude isto namoceno u brasno , i onda ga malo potresti da bi visak brasna spao.Zatim uzeti malo dublju serpu i staviti ulje da se zagrije dok nebude spremno.(Nacin na kojem ja znam dali je ulje spremno ili ne je da uzmete drvenu kasiku i da je prevrnete naopacke, tako da drsku stavite u vrelo ulje.Ako oko kasike tj drske vidite male baloncice ulja znaci da je spremno).Lagano dodavati par komada i kuhati jednu 10 minuta, lagano ih postepeno prevrcati.Kuhati dok nebudu lijepo rumeni dok sok iz piletine nebude cist.Zatim stavljati na tacnu oblozenu sa papirom tako da bi pokupila ostatak masnoce. Nastaviti prziti ostatak piletine u ulju dok sve nebude napravljeno.Sluziti uz dodatak po zelji.


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:21