beats by dre cheap

Janjetina sa povrcem

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img176.imageshack.us/img176/5049/janjetinacc9.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

2 komada janjeceg mesa po zelji

kasika soli

pola kasike manje bibera

2 srednje mrkve, oguljene i isjecene na manje komade

3 krompira srednje velicine

pola case mini glavice luka ili jedna veca glavica sitno nasjeckana

4-5 cesnja bijelog luka

1 casa sampinjona

2 kasike sitno isjeckanog paradajza(moze i konzerva)

malo mljevene paprike

friskog persuna

Nacin pripreme: Janjetinu dobro oprati i staviti je u vecu serpu.Preliti sa vodom tako da ih prelijemo sve sa vodom . Kuhati na srednjoj temperaturi jednu 10 minuta. Uzeti kasiku i pjenu koja se stvorila na vrhu vode lagano pokupiti. Zatim smanjiti temperaturu i lagano kuhati.Dodati so i biber. Postepeno prevrnuti meso sa jedne strane na drugu tako da se svugdje jednako pece i kuha. Kada je otprilike pola vode nestalo , dodati jos malo vrele vode tako da opet meso sve prekrijemo sa vodom. Kuhati na tihoj temperaturi jednu 4 sata.Prije na 45 minuta nego sto 4 sata izadju dodati jos vrele vode i dodati mrkvu. Poklopiti i pojacati temperaturu. Nakon 10 minuta dodati krompir i luk , promjesati i opet uklopiti. Nakon drugih 10 minuta dodati ostalo povrce. Kuhati sve uklopljeno dok god sve povrce nebude jako mehko stim da viljuskom lagano mozemo da ih probodemo.Ako vise volite da bude vodeno mozete dodati jos malo vrele vode. Kada ugasite sporet pospite sa frisko nasjeckanim persunom i uklopiti ponovo serpu. Ostaviti da se hladne jednu 10-tak minuta i sluziti dok je jos toplo.Prijatno!!!!
 
 
 Po zelji dodati povrce koje vi volite i mozete dodati i kasiku ajvara :)
 


http://bosniancook.blogger.ba
15/01/2007 21:15