beats by dre cheap

Moja lazanja

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/1485/lazanjank7.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

1 pakovanje mljevenog govedjeg mesa ili teleceg

1 pakovanje riccota sira

2 jaja

1 galon sosa za spagete po mogucnosti domaceg a moze i kupovni

paket mozzarelle sira

mrvljenog permesan sita

pola paketa philedephije sira

paket tijestanine za lazanje

1 manja glavica crvenog luka

zacini i malo friskog persuna.

Nacin pripreme: Skuhati tjesteninu za lazanju prema uputama na kutiji stim sto cemo dodati malo ulja da se nebi lijepila jedna za drugu tokom kuhanja i malo soli.Kuhati ih jednu 10-12 minuta stim da nebudu potpuno skuhane nego u pola. U medjuvremenu na vrelu tavu sa zagrijanim maslinovim uljem preprziti jednu glavicu crvenog luka , pa nakon par minuta dodati mljeveno meso.Dobro preprziti dok nebude vise roze boje.Ako ima viska masnoce izliti pa onda na meso dodati pola galona sosa od paradajza ili ukusa po zelji. Sve dobro izmjesati zaciniti i skinuti sa pleha. Kada je pasta skuhana procjediti vodu i ostaviti ih na stranu da se malo hladnu. Pripremiti smjesu od ricotta sira, 2 jaja, pola pakovanja philedelphije sira,malo soli ,persuna , pa sve dobro izmjesati.U vatrostalnu cetvrtastu tepsiju staviti kasiku-2 obisnog paradajz sosa na dnu tepsije, pa staviti 3 trake paste jednu do druge. preko nje premazati sloj smjese sirova, pa staviti red sosa sa mesom, pa preko toga posuti sa izribanom mozzarellom ili listovima friske mozzarelle.Tako ciniti dok se sva smjesa ne upotrijebi, stim da se na vrh lazanje stave zadnja 3 lista paste pa premaze se ostatkom sosa i pospe mrvljenim permesan sirom. Uklopiti sa folijom tepsiju i ubaciti na 400 F da se pece jednu 20-tak dok nepocne da smjesa kljuca.Zatim smanjiti temperaturu, lazanju otkriti i posuti sa ostatkom mozzarelle sira ( po mogucnosti kriskama friske mozzarelle) a moze i izribane. Ostaviti jos 5 minuta dok se sir sav lijepo ne stopi.Izvaditi iz pecnice i ostaviti da se malo hladne pa izkrizati na zeljene kocke i sluziti dok je mlaka. Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
10/10/2006 15:14