beats by dre cheap

Pire krompir sa mesom

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img141.imageshack.us/img141/4083/piress4.jpg[/IMG][/URL]

Potrebno:

700-800 gr krompira za pire
300 gr junetine bez kosti
200 gr sampinjona
malo svjezeg presuna
1 kasika ajvara
1 kasika paradajz pirea
1 kasika skrobnog brasna
so, biber, vegeta
aleva paprika
malo mlijeka i putera

Nacin pripreme: Zagrijati serpu u kojoj mislimo  kuhati sos, ko zeli u pretis loncu. Preprziti meso na malo ulja te nasuti vode i dodati zacine i presun. Kuhati dok meso ne omeksa, ( u pretisu je to oko 20-25 min.),uz povremeno mjesanje i dodavanje vode ako je potrebno. Oprati sampinjone i po zelji isjeci te dodati u meso. Kuhati jos kratko te dodati tecnosti koliko zelimo da imamo sosa i dovoljno zaciniti. U hladnu vodu izmjesati 1-1,5 kasiku skrobnog brasna (zavisi od kolicine tecnosti) te polako dodati u sos, kuhati jos 2-3 minute i maknuti sa sporeta.
U medjuvremenu oguliti krompir i kuhati ga u vodi kojoj smo dodali malo soli i ulja. Kad je skuhan iscjediti dobro te vratiti u serpu u koju stavimo malo putera (ca. 20-30 gr) . dodamo oko 1 dl mlijeka i vegetu biber i alevu papriku. Servirati toplo uz svjezu salatu vaseg ukusa..Prijatno!!


http://bosniancook.blogger.ba
10/10/2006 14:57