beats by dre cheap

Domace lepine

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img114.imageshack.us/img114/2285/lepinamz1.jpg[/IMG][/URL]

Za lepine tijesto apsolutno napraviti tj zakuhati kao i za hljeb. Npr. otprilike uzeti jednu 1 kg brasna, dodati sasvim malo mlijeka i ostalo vode mlake, suhi ili svijezi kvasac, soli i malo secera(malo na vrhu noza, i staviti ga sa kvascem u mlaku vodu da nakvasa ) i sve ismjesati kao i kad hljeb potkuhavamo , samo malkice nek vam bude rijedje nego tjesto za hljeb(onda ce ti biti mnogo mekse). Kada je tjesto nadoslo, kidati rukama kao male loptice i bacati na pobrasnjenu tepsiju ili sto radni. Dobro ih namladiti i dlanovima rastanjiti tako da nebudu ni previse tanki ni debeli.Zatim uzeti lim koji oblozimo papirom za pecenje i lagano ga pomastiti i stavljati lepine na nju.Prekriti ih cistom salavetom i ostaviti par minuta da stoje dok ne nadodju.Zagrijati pecnicu i prije pecenja uzeti drsku od drvene kasike i po njima napraviti 3 linije uzduz i poprijeko za ljepsi izgled ......Ostaviti da se peku jednu 15 minuta ili dok nebudu pecene...niposto ih peci na jakoj temperaturi niti dopustiti da previse se dugo peku jer ce biti tvrde.. Kada ih izvadite ostavite da se ohlade i sluziti ih ili friske ili bolje jos kad ostanu dan, pa tek onda.... Kada su pecene ili ih odmah staviti u cistu krpu ili malo premazati sa puterom pa ostaviti na resetke za hladjenje i potpuno ih ohladiti. Drzati ih ili u salveti ili u vrecici , niposto ih nedrzati na zraku otkrivene jer ce se brzo stvrdnuti.


http://bosniancook.blogger.ba
07/10/2006 17:59