beats by dre cheap

Punjeni krompir

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/851/krompirpb7.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

krompira po osobi

malo mljevenog mesa

kasika ajvara

malo crvene paprike

jedna mrkva

jedna glavica luka

kasicica skrobnog brasna

sir po zelji koji se lahko topi

Nacin pripreme:Krompir u ljusci dobro oprati i posusiti pa staviti u cistu vodu da se kuha.Kada je voda dosla do kljucanja posoliti je dobro tako da ta sol prodje kroz citav krompir tokom kuhanja. Kuhati dok nebude mehk ili dok cackalica ili vrh noza nebude lahko isao u krompir.U medjuvremenu preprziti glavicu luka koji je na sitno isjeckan, zatim staviti jednu mrkvu takodje sitno nasjeckanu pa prziti lagano. Kada je preprzeno na pola dodati mljeveno meso i lagano dinstati. Kada je meso prilicno preprzeno i nema vise roze boje ako ima viska ulja iscjediti pa vratiti nazan na pleh. U smjesu dodati kasiku ajvara, kasicicu crvene paprike i podliti sa malo vode te ostaviti da se kuha. Kada je smjesa prilicno sjedinjena dodati zacine pa onda skrobno brasno u malo vode tako da sos bude jako gust i bez vode u sebi.Krompir ocjediti pa malo prohladiti.Zatim lagano skinuti ljusku sa vrha i nozem lagano izrezati i izdubiti sredinu krompira. Tako da bude kao camac izgleda. Svaku sredinu krompira blago posoliti posuti sa maslinovim uljem i filovati smjesom od mesa uz pomoc male kasicice. Kada smo nafilovali staviti u vatrostalnu posudu i ukljuciti pecnicnu na 450 F .Posudu podliti sa malo ulja ili putera i malo vode (kasika do 2 samo da ima pare) uklopiti i staviti da se pece jednu 10 minuta. Nakon 10 minuta po krompiru staviti komadice sira  po zelji , a dno posude podliti sa malo pavlake, zatim  vratiti nazad u pecnicu samo toliko dok se sir ne rastopi.Krompir sluziti dok je jos mlak uz dodatak kisele vrhnje.....

Po zelji mljeveno meso zamjenite sa pilecim mesom koje je isjeceno na kockice i uz dodatak dodajte gljive ili celer.

 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img243.imageshack.us/img243/4329/samwl6.jpg[/IMG][/URL]


http://bosniancook.blogger.ba
07/10/2006 16:24