beats by dre cheap

Indijaner

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img149.imageshack.us/img149/3721/indijanerew8.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

3 zumanjka

60 gr secera

90-100 gr brasna ili po potrebi

4 bjelanjka

sasvim malo praska za pecivo

Za cokoladnu glazuru:

3 kasike vode

2 kasike secera u prahu

100 gr cokolade za kuhanje

80 gr maslaca

Za fil:

500 ml pavlake

Nacin pripreme:Od bjelanjaka napravite cvrsti snijeg uz lagani dodatak malo secera.Posebno izmutit zumanjke sa ostalim secerom i praskom,pa smjese skupa sastaviti u jednu lagano uvijajuci ali ne previse da nebi unistili smjesu mjesajuci.Lagano kasikom drvenom dodvati kasiku po kasiku brasna, dok se sve ne upotrebi ili dok smjesa nebude dovoljno gusta. Pripremiti lim za pecenje koji oblozimo sa papirom za pecenje i kasikom (najbolje za vadjenje sladoleda da bi bila prava forma loptice) vaditi manje loptice i redati na lim malo razmaka jedni od drugih. Peci na 185 C (350 F) jednu 10-tak minuta ili dok nebudu lijepo rumeni ali pazite da ih ne prepecete. Vaditi ih na resetku za hladjenje i malo ohladiti pa preliti sa vrucom cokoladnom glazurom i ostaviti dok se ne stvrdnu i ne osuse.Pavlaku sa secerom izmutit u slag. Obratite paznju da se lijepo cokoladna glazura napravi sa vodom secerom i cokoladom na sto nizoj temperaturi a najbolje je na pari jer tako nemoze da zagori pa lagano umutiti maslac. Kada su se kolaci prosusili naj-ostrijim nozem presjeci lagano i na sto tanje vrh kolaca pa uzeti pomocu sprice i nafilovati ih sa slagom pripremljenim pa ih poklopiti sa poklopcem. Po zelji ukrasiti sa orasima , a kreme mozete koristiti po zelji nemora biti samo obicni slag, tj moze i da bude raznih ukusa. Prijatno....

 


http://bosniancook.blogger.ba
06/10/2006 16:09