beats by dre cheap

Pileci paprikas

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img82.imageshack.us/img82/7954/paprikv6.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

par komada vecih pilecih komada ili pilecih prsa

1 prut celera

1 glavica luka

1 veca mrkva

10-tak komada sampinjona

2 kasike ajvara

1 manja kasika crvene paprike

fildzan brasna

2-3 kasike maslinovog ulja ili maslaca

2 kasike pavlake ili kisele vrhnje

zacini

Nacin pripreme: Ovo jelo moze da se pravi sa vecim komadima pileta ali ako ste slabi sa vremenom mozete isjeci odredjeni komad pileta koji volite na manje komadice za brze pecenje. Ja sam upotrebljavala pileca prsa koja sam isjekla na malo krupnije kocke. Meso znaci oprati, isjeci na manje komade, zaciniti i ako ima viska vode malo posusiti sa papirom. Zatim u jedan papir pripremiti brasno pa svaki komad mesa umociti u to brasno malo stresti da visak spadne pa bacati na vrelu tavu sa zagrijanim uljem i prziti uz mjesanje jednu 5 minuta dok malo se ne zapece ili dok nebude vise bilo roze boje. Zatim povaditi meso i staviti u posudu a na tavu istu baciti glavicu sitno isjeckanog crvenog luka, prut celera, i jednu mrkvu. Podliti sa supom ili vodom u kojoj ste stavili malo vegete i uklopiti na nizu temperaturu da se dinsta. Povremeno dodavati vode i kada je povrce priblizno kuhano i mehko vratiti nazad meso na povrce , staviti 2 kasike ajvara, 1 manju kasicicu crvene paprike, i manje komade sampinjona (a moze i bez ko ih nevoli ). Uklopiti i uz dodatak vode kuhati jos 5-10 minuta uz redovno mjesanje.Nakraju zaciniti sa biberom soli ili vegetom i podliti sa pavlakom ili staviti kasiku do dvije kisele vrhnje. Sos ce biti gust sam od sebe radi brasna na piletini tako da nije potrebno dodavati sredstvo za zgusnjavanje , a ako bude rijedje kada dodajete pavlaku razmutite u nju manju (najmanju) kasicicu skrobnog brasna , pa saspite u sos uz redovno mjesanje. Uz zelju povrce se moze dodavati i druge vrste, stim da se redoslijed recepta slijedi od pocetka do kraja i da se povrce koje se kuha sporije dodaje prvo, a ono brze na samom kraju. Sluziti kao prilog uz rizu i pire krompir. Prijatno........

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img241.imageshack.us/img241/9452/sossc1.jpg[/IMG][/URL]


http://bosniancook.blogger.ba
06/10/2006 15:45