beats by dre cheap

Tufahije

 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/3831/tufjx9.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

3-4 kisele jabuke

500 gr secera

500 ml vode

malo limunovog soka

1 vanila secer

1 kasika secera

6 kasika mlijeka

12 kasika mljevenih oraha

malo slaga

Nacin pripreme: Vodu prokljucati sa secerom i sa malo limunovog soka. Kada je doslo do kljucana u nju staviti oguljene jabuke stim da sredinu jabuke izvrtimo, tako da odstranimo kospice. Ubaciti ih u tako pripremljen sirup i pustiti da se kuhaju jednu 10 minuta uz redovno prevrcanje sa jedne na drugu stranu tako da se svugdje isto kuhaju. Nakon 10 minuta provjeriti dali su mehke ako jesu vaditi ih tako da se nebi prekuhale. Servirati ih na tanjir i pustiti da se ohlade. U medjuvremenu zagrijati mlijeko sa 1 kasikom secera pa skinuti sa pleha i lagano u to umutiti mljevene orahe tako da dobijemo gustu masu za punjenje jabuka. Kada su jabuke prilicno ohladjene napuniti ih sa ovom smjesom uz pomoc male kasicice za kafu. Ostaviti u hladnjak dok se ne ohlade potpuno i smjesa ne sjedini. Kada su se ohladile napraviti slag kremu i staviti je u plasticnu vrecicu za sendvice ili zamrzavanje , makazama otkinuti vrh vrecice i lagano napuniti ostatak jabuke i ukrasiti vrh. Posuti sa jos malo mljevenih oraha i ostaviti u frizider do upotrebe. Sirup u kome su se jabuke kuhale niposto ne bacati. Uzmite kutljacu sirupa i dodajte vode u bokal iscjedite limuna i dobicete serbe idealnog ukusa. Takodje ako nezelite upotrijebiti odmah zatvorite u plasticnu bocicu i ostavite u frizider tako da kada pravite hurmasice, baklave ili kolace koje zahtjevaju agdu izvadite malo podgrijte ako je potrebno razblazite sa vodom i prelijte preko kolaca.

 


http://bosniancook.blogger.ba
04/10/2006 17:31