beats by dre cheap

Brzi sos od gljiva

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img181.imageshack.us/img181/1413/umakmc7.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

100-200 gr sampinjona

glavica crvenog luka

kasika ajvara

1 manja kasika skrobnog brasna

zacini

2 kasike pavlake

kasika maslaca ili maslinovog ulja

Nacin pripreme: Luk isjeckati na sitno i lagano staviti da se przi u tavi. Nakon par minuta staviti gljive (sampinjone) ili u komadima ili u cjelini podliti sa malo vode, staviti kasiku ajvara i poklopiti da se kuha. Temperaturu smanjiti na nisko uz redovno mjesanje. Za jednu 10 minuta bice kuhani jer im netreba mnogo. Pred sami kraj dodati jednu malu kasicicu skrobnog brasna razmuceno sa malo vode i sasuti u sos uz mjesanje . Zaciniti sa vegetom , persunom , biberom i podliti sa 2 kasike ili kisele vrhnje ili slatke rijetke vrhnje. Sluziti uz rizu, pire a cak moze se jesti i samo tako sto umacemo toplim somunom. Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
04/10/2006 17:23