beats by dre cheap

Dinstana teletina sa umakom

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img227.imageshack.us/img227/1300/teletinagp4.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

5-6 veci komada teletine

glavica crvenog luka

jedna mrkva

maslinovo ulje

govedja supa za podlogu

1-2 kasike crvene paprike

manja kasika brasna po potrebi

zacini

Nacin pripreme: Meso dobro oprati i otkloniti masnije djelove mesa. Dobro ga zaciniti i lagano preprziti na zagrijanom maslinovom ulju (dovoljno je sasvim malo par minuta sa jedne i druge strane samo da malo porumeni).Zatim dodati povrce i meso podliti sa supom koju mozete dobiti od kocke za govedju juhu. Uklopiti i smanjiti tempraturu pa lagano dinstati par sati uz redovno dodavanje podloge od supe kada tekucina bude nestala.Sa vremena na vrijeme prevrcati sa jedne strane na drugu tako da bi se meso upijalo u umak. Pred sami kraj kuhanja dodati crvene paprike i brasna po potrobi da bi dobili umak gusci mada nekad nije ni potrebno jer meso napravi sam svoj gusti umak radi dugog kuhanja. Meso staviti na tanjir a sos ili preliti tako preko mesa ili isjcediti sos pa samo sos preliti preko mesa a povrce servirati preko rize ili pire krompira kao dodatak.Po zelji ukrasiti sa frisko nasjeckanim persunom.Prijatno :)


http://bosniancook.blogger.ba
28/09/2006 16:39