beats by dre cheap

Pohovani pileci fileti

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img178.imageshack.us/img178/7529/mesokf6.jpg[/IMG][/URL]

Sastojci potrebni:

1 kg pilecih fileta bez kostiju

3 jaja

jedna kutija slanog suhog keksa ili prezle

friskog persuna na sitno nasjeckanog

biber, sol ili malo vegete

malo brasna

maslinovo ulje za przenje

Nacin pripreme:Meso prvo dobro oprati i otkloniti ako ima gdje viska masnoce na njemu.Zatim staviti komad po komad u plasticnu foliju i dobro ga sa cekicom izlupati i stanjiti.Ako za pohovanje upotrebljavate slane keksice (ritz za one u Americi) onda uzmite i stavite ih u plasticnu vrecicu za sendvice i dobro ih valjkom za razvijanje islupajte ili izrolajte, tako da se svi dobro smrve i da budu kao krusne mrvice.Zatim stavite samljevene keksice u jednu posudu, u drugu stavite razmucena jaja a u trecu malo brasna u koje dodate odmah zacine.Kada ste spremni onda uzmite komad po komad mesa i prvo dobro uvaljajte i natopite u brasno, pa onda umocite u smjesu jaja pa onda nakraju dobro ih natopite sa smjesom keksa.Lagano ih dodajite u zagrijanu tavu sa uljem i przite par minuta sa jedne strane pa prevrnite na drugu.Takodje mozete prvo pripremiti sve meso pa onda prziti jedno po jedno ako vam je previse naporno da pazite i na pecenje i na citav proces.Obratite paznju da stavite sasvim malo ulja koliko je dovoljno da dno mesa moze da se lijepo pece, niposto nestavite mnogo da bi meso plivalo, tako cete smao upropastiti meso.Takodje nek vam ulje bude dobro zagrijano.Ako niste sigurni dali je dovoljno vrelo mozete drsku drvene kasike staviti u ulje i ako oko drske primjetite baloncice znaci ulje je spremno ( tako ja uvjek testiram ).Da se nebi sprzili mozete sa vilicom da stavljate meso tako da imate otprilike 3-4 komada u jednoj turi. Kako se budu pekli vadite ih na tanjir koji je oblozen sa papirom i prekrijte sa drugim papirom.Tako da svaka tura bude imala papir i ispod i preko mesa da bi se sva masnoca pokupila sa mesa.Ukrasite meso pripremljeno sa friskim persunom i pozelji iscjedite malo limuna po mesu. Sluzite uz razne priloge a super je i preko salate :)Prijatno...


http://bosniancook.blogger.ba
27/09/2006 17:41