beats by dre cheap

Gratin od krompira i prokulica



Potrebno:
600 gr kormpira
300 gr prokulice
1 jaje
3 dl mlijeka
1/2 kasike skrobnog brasna
100 gr ribanog parmesana
50 gr ribanog edamera
1-2 kasike maslinovog ulja
so,biber,vegeta,
1 kocka za juhu od povrca

Nacin pripreme :Skuhati kormpir, po mogucnosti u pretisloncu, prokulice isto skuhati. Dobro ocjediti i sasuti u formu za gratin, ili neku dublju tepsiju. Malo zaciniti sa zacinima, te preko toga sasuti maslinovo ulje. Umutiti jaje, mlijeko skrobno brasno i malo zacina, ne previse jer smo vec stavili preko povrca. Sve to preliti preko povrca i posuti sa sirevima, edamer sami izribamo ako nije izriban ili isjecemo na sitne komadice. Kocku za juhu rastopimo tako da je prokuhamo sa malo vode ca. 1 dl prelijemo preko svega toga i zapecemo u rerni oko 15 min na 230 °C ili dok ne porumeni. Servirati toplo uz svjezu salatu i snicle ili neko drugo meso....

Recept prilozila NASA AMELA


http://bosniancook.blogger.ba
26/09/2006 16:48