beats by dre cheap

Ascikadunine Sarmice



Sastojci potrebni:
200-300 gr brasna
malo soli
jedno jaje
kisele vode (radenske)
par komada bijelog pileceg mesa
korjenasto povrcne
kajmaka
1 jaje
feta sire ili travnickog sira
pavlake
malo chedder sira ili mozzarelle
zacini

Nacin pripreme: Od jednog jajera brasna i kisele (mineralne vode) napraviti rijetku smjesu kao sto pravimo za palacinke.I od te smjese napraviti 8-10 vecih palacinki. Kokosije meso uzeti i skuhati sa korjenastim povrcem i zacinima po zelji. Kada je meso skuhano izvaditi ga iz kuhanog povrca , prohladiti i rukama isjeci na sitne komace. U meso dodati kajmak, zdrobljeni sir, so , biber i po zelji malo muskanog orascica.Puniti sa tom smjesom palacinke u obliku sarmica i redati u tepsiju jednu za drugom. Preliti sa izmucenim jajima, mileramom, preliti sa maslacom i sve dobro zapeci u rerni. Servirati kad je toplo.Po zelji posuti sa malo chedder sira ili mozzarelle po vrhu sarmica i pustiti samo da se sir otopi.

Voda i povrce koje vam je ostalo od kuhane piletine dodati rezanaca za supu po zelji , zaciniti i napraviti domacu jako ukusnu supu.




http://bosniancook.blogger.ba
26/09/2006 16:40