beats by dre cheap

Pilece snicle sa rizom



Potrebno:
4-5 pilecih fileta (1 po osobi)
1 jaje
brasno
krusne mrvice (prezle)
250 gr rize( Langkorn)
100 gr graska
1 kasika putera
so, bibier, paprika, vegeta

Nacin pripreme: Rizu skuhati po upustvu na vrecici. Grasak ako je frisak sukati a ako je iz konzerve samo dokuhati par min sam malo ulja i vode. Iscjediti te dodati u skuhanu rizu. Zaciniti dobro i staviti puter te dobro izmjesati.
U medjuvremenu istuci meso sa cekicem za snicle te ga iskomadati na 2-3 djela, dodati so, vegetu biber i crvenu papriku. Uvaljati prvo u brasno a zatim u umucenom jajetu i na kraju u prezli. Zagrijati vise ulja te przite snicle dok ne dobiju rumenu boju. Servirati toplo uz svjezu salatu , npr. od mrkve , paradajza, ili zelene salate. ...

Recept prilozila Amela B.


http://bosniancook.blogger.ba
24/09/2006 16:56