beats by dre cheap

Indijske naan pogacice



Sastojci potrebni:
1 pakovanje suhog kvasca
1 casa (250 ml) vode
1 kasicica secera
3 kasike mlijeka
1 jaje izmuceno
2 manje kasicice soli ili po potrebi
4 i po case brasna
po zelji 2 cesnja bijelog luka sitno nasjeckana
fildzan putera


Nacin pripreme: U vecu posudu uzeti i nakvasati kvasac sa mlakom vodom i malo secera.Ostaviti jednu 10 minuta dok ne nakvasa .Zatim u tu smjesu dodati mlijeko ,ostatak secera, jaje , sol i dovoljno brasna da se napravi mehko tijesto. Namladiti tako pripremljeno tijesto jedno 6-8 minuta na pobrasnjenom stolu ili dok nebude lijepo izradjeno i lijepo glatko. Staviti u pomascenu posudu i prekriti sa cistom salavetom dok se ne udupla u kolicini (jednu sat vremena). Sakom udariti u sredinu tijesta da se spusti malo i po zelji posuti sa malo bijelog luka ili praha od bijelog luka ko voli taj ukus a ko ne moze i samo bez toga.Kidati rukama manje komade i formirati u male lopte pa redati po tepsiji.Tako formirane lopte opet prekriti sa salavetom i pustiti da nadodju jos 30 minuta. Dok ovo pripremate zagrijte ili grill i pecnicnu .Ako ih pravite na grilu onda lagano gril premazite sa maslinovim uljem i svaku loptu malo rastanjite sa rukama tako da dobijete krug tanji.Ako pecete na grilu pecite jednu 3-4 minute dok nebude lijepo rumeno i napireno.Ako pecete u pecnici stavite na pomascen lim i pecite na jednoj strani dok ne porumeni pa prevrnite na drugi stranu koju namazete puterom pa ostavite da i ta strana lijepo porumeni.Za ljepsu boju naana mozete par puta otvorati i premazivati sa maslacem da bi bili meksi i vise ukusniji i sjajne boje. Indijski naan se moze sluziti uz sve hrane po zelji.Najvise se koristi tokom Ramazana za iftare. Takodje mozete ga premazivati sa raznim namazima a mozete i prije pecenja posuti ih sa raznim sirevima i povrcem i napraviti naan pizzu :) Prijatno....



Ja volim samo sa sirom , i crvenim lukom, malo spinata, paprike, i komada suhog mesa.Vi budite kreativni pa pripremite scim ko voli :)


http://bosniancook.blogger.ba
20/09/2006 15:45