beats by dre cheap

Pilece meso u sosu sa povrcem



Sastojci potrebni:
4-5 manjih komada pilecih prsa bez kostiju
fildzan brasna
kasika crvene paprike
2-3 vece mrkve
1 glavica crvenog luka
50-70 ml italijan dressinga za salate
malo maslinovog ulja
malo slatke pavlake ili krem sira

Nacin pripreme: Pilece meso dobro oprati i povegetiti pa onda uvaljati u smjesu brasna i crvene paprike.Staviti u tavu za pecenje italijanski dressing za salatu i zagrijati pa stavljati ovako pripremljena prsa da ih preprzimo na tome umjesto ulja.Ko nevoli ovaj dressing onda moze da ih przi na maslinovom ulju ili mjesavinu od ovoga dvoje.Preprziti dobro meso na srednjoj temperaturi i sa jedne i sa druge strane pa ih izvaditi na tanjir koji je oblozen sa papirom. U tavu u kojoj se peklo meso doliti casu vode i staviti mrkvu koju smo isjekli po zelji i glavicu crvenog luka i uklopiti da se kuha jednu 20-tak minuta ili dok nebude kuhano.Po potrebi donaliti jos malo vode. Sos bi trebao da bude pogust zbog brasna koji je na piletu. Vratiti to pripremljeno i peceno meso u taj sos jednu 5 minuta da upije malo tog umaka pa ga ponovo izvaditi na tanjir i supljom kasikom vecom povaditi kuhano povrce na meso.U ostatak sosa dodati malo pavlake ili sira kremastog i uklopiti jednu par minuta da se smjesa ujednaci u sos zgusti. Pobiberiti ili dodati soli malo po zelji i sasuti u casu ili solju za serviranje sosa. Uz dodatak mozete skuhati rizu ili pire ili sta ko vec voli.Po rizi ili krompiru staviti meso i povrce pa sluziti uz sos koji je posebno pripremljen za posipanje. Jako je jelo ukusno i zdravo jer ako koristite dressing umjesto ulja sacuvacete na masnoci, a pohuje se u brasnu i paprici tako da nemorate uvaljati meso u jaja gdje takodje sparate na kalorijama. Prijatno i nadam se da ce vam ovo biti jedno od brzih i ukusnih jela za vas menu. Takodje povrce dodajite po zelji koje volite.




http://bosniancook.blogger.ba
20/09/2006 00:50