beats by dre cheap

Jucerasnji menu

Kremasti krompir sa suhim mesom i graskom



Sastojci potrebni:
1 paket philedelphia sira
pola case kisele vrhnje
1 casa vode u kojoj je kocka za kokosiju juhu
3-4 krompira oguljena i izkrizana na tanke kriske
malo suhog mesa za bolji ukus i miris na sitno nasjeckan
1 casa chedder sira
1 casa graska zamrznutog

Nacin pripreme: Krompir oguliti i dobro ga oprati pa isjeci na sto tanje kriske. U vecu serpu sastaviti sir, vrhnju, vodu za supu i sve dobro sa zicom izmutiti da dobijete pogustu smjesu bez grudvica. Krompir sav sruciti u ovo smjesu, meso, grasak i ostaviti jednu 5 minuta da se kiseli u tim sokovima. Zatim uzeti posudu vatrostalnu za pecenje i rukama vaditi krompir i redati u pomascenu tepsiju a ostatak smjese preliti preko krompira tako da bude sav u toj smjesi prekriven.
Zagrijati pecnicu na 350 F i ubaciti ovako pripremljen krompir koji prvo malo prekrijemo sa folijom.Nakon 20-30 minuta izvaditi i otkriti foliju i staviti nazad u pecnicu da se nastavi peci.Pece se oko sahat vremena ili dok se krompir ne smeksa i smjesa ne upije u krompir. Ako imate mladi krompir jos bolje jer se brze pece nego stari. Kada je krompir mekan i upijeni sosovi pospite sa chedder sirom ili sirom po zelji i vratite nazad u pecnicu toliko dovoljno samo da se sir rastopi.Sluziti dok je toplo.Prijatno....



Cokoladne bombice



 
Sastojci potrebni:
pola paketa ili paket ako pravite na vise philedelphie cream sira
20-30 komada keksova punjeni ukusa po zelji
oraha nasjeckanih (saka manja)
cokolade
malo slatke pavlake
kokos za ukras

Nacin pripreme: Uzeti pola paketa do paket ako pravite vise sira u koji saspete smrvljeni keks koji dobijete stim sto ga stavite u plasticnu vrecicu i oklagijom dobro zgnjecite. Ja sam upotrebljavala oreao cookies , a pravila sam i sa nasim keksovima punjenim .Cak je lijepo napraviti pola pola , da pola napravite cokoladnim a pola obicnim bijelim pa da izgledaju jedne crne jedne bijele. Keks moze znaci ici bilo koji ali sa filom tj da je keks sa jedne i druge strane a unutra da ima malo kreme kakve. Dodajte u to orahe i sve dobro sa rukama izgnjecite .Formirajte loptice velicine po zelji.U medjuvremenu stavite serpu vode da prokljuca i u nju stavite staklenu posudu u koju stavite 1 vecu cokoladu i malo slatke pavlake pa lagano mjesajuci rastopite cokoladu da bude glatka. Svaku lopticu lagano ubacite u smjesu cokolade i vilicom dobro ih izvaljajte po cokoladi i vadite na lim koji je oblozen papirom. Tako dok je cokolada vruca pospite malo sa kokosovim brasno ili mozda cokoladnim mrvicama. Ostavite u frizider par sat ili preko noci dok se cokolada i smjesa malo ne stvrdne.


http://bosniancook.blogger.ba
17/09/2006 21:34