beats by dre cheap

Pileci zalogaji

Vecerasnja brza vecera :)



Sastojci potrebni:
2 velike case krompirovog cipsa ukusa po zelji al najbolji bar za mene je ukus luka i vrhnje
1 jaje
2 kasike mlijeka
6 pileci fileta isjeckano na malo kockice velicine zalogaja
malo rastopljenog maslaca

Zagrijati pecnicu na 350 F. Uzeti cips i istresti u duboku posudu i dobro izgnjeciti ih rukama na sto sitnije komade. Izmutiti jaje i mlijeko i ostaviti na stranu.Meso sasvim malo posoliti nije potrebno mnogo jer cips je prilicno slan.Svaku kocku pileceg mesa umociti u smjesu jaja pa onda uvaljati u cips da se dobro namoce u cips . Poprskati sa maslacem ih i malo crvene paprike i staviti da se pece u zagrijanu pecnicu jednu 15-18 minuta ili dok nebudu pecene i lijepo rumene.Sluziti ih uz razne sosove kao sto je dresing za razne salate, a ja volim u senf malo sladji koji napravim na ovaj nacin.

Sos za umakanje:
2 kasike majoneze
2 kasike pcelijeg meda
2 kasike senfa
1 kasika limunovog soka
po zelji kasika ili dvije soka od narandje

Sastojke sve sastaviti i po mogucnosti malo ostaviti par sati u frizider pa sluziti hladno uz pripremljene pilece zalogaje. Hmmm kako budu ukusni i hrskavi , oprobajte necete se pokajati :)

Muffinsi sa borovnicom i jagodama
Recept pisem poslije moram ici sad da i ja jedem :)



Sastojci potrebni:
6 kasika putera(maslaca)
200 gr secera ili po ukusu
2 veca jaj
2 velike case brasna
na vrhu noza malo soli
2 kasike praska za pecivo ( jedno pakovanje)
pola case mlijeka
kesa zamrznutog voca po zelji u ovom slucaju borovnica i jagode
2 kasike secera
papirne kosarice za muffine

Nacin pripreme: Dobro umutiti secer i maslac.Dodavati jaje po jaje i sve dobro umutiti.Zatim sastaviti skupa pa prosijati sve brasno, prasak , sol i dodavati lagano u smjesu.Malo ovog brasna malo mlijeka i tako naizmjenice dok se sve nebude upotrijebilo.Pola borovnice i jagoda uzmite i dobro vilicom izgnjecite i tako dodajte u smjesu a ostalu polovinu stavite cjele.Oblozite tepsiju za maffine sa papirnim kosaricama pa ih dobro namazite sa maslacem ili sprejom za kuhanje. Posuti sa ostalim dvijema kasikama secera prije pecena.Peci na 375 F jednu 30 minuta. Sluziti ih tople ili hladne.Najbolji su za dorucak sa casom friskog juica od narandje ili mlijekom.Prijatno !!!


http://bosniancook.blogger.ba
14/09/2006 23:44