beats by dre cheap

Sirnica u guzve

Danas na mom menu je bila sirnica pita u guzve i krompirusa. Dodajem vam recept za ovu sirnicu a za krompirusu vec imate :)


Sastojci potrebni:
brasno
so
voda
kraviji sir ili cottage cheese
malo kukuruznog brasna
2 zumanca
maslaca
malo slatke pavlake

Nacini pripreme: Zakuhati jufku kao i za svaku drugu pitu.Kada je zakuhate ostavite je jednu pola sata da odmori uz redovno mjesanje tako da bi bila meksa i vise glatka.Nakon tog vremena namladite je i oblikujte u loptu. Ostavite jednu 20 minuta da malo opusti pa onda je razvijte skroz do kraja .Obratite paznju da je vise brasnite tokom razvijana da vam nebi pucala i da se nebi lijepila.Ostavite je jednu 10-15 minuta da se malo prosusi a vi u medjuvremenu pripremite sir. Uzmite sir u koji pomjesate 2 zumanca i posolite pa stavite kasiku dvije kukuruznog brasna da sir bude vise razabraniji. Kada se jufka prosusila onda uzmite i prepolovite na 3 velike jako siroke trake.U svaku traku u sredinu premazite sira i prvo sir prekrijete jednim krajem jufke pa preklopite sa drugim. Malo rukama zguzvajte jufku i rezite na kocke i redajte red do reda u pomascenu tepsiju. Kada ste slozili sve jufke pomastite pitu i stavite u zagrijanu pecnicu. Pecite jednu pola sata ili dok nebude pecena. Prije vadjenja posite pitu sa kljucalom vodom u kojoj je malo soli i maslaca, pa je vratite u pecnicu da upije tu vodu. Kada je voda sva upijena pomastite pitu sa slatkim vrhnjom i sluzite dok je topla. Prijatno :)
Sirnica unutra :)


I krompirusa


Bujrum posluzite se :)


http://bosniancook.blogger.ba
13/09/2006 18:13