beats by dre cheap

Punjena pileca prsa

Plaho volim pileca prsa, ali nekad i nemam volje da ih pravim jer podosta nekad ispadnu suha.Danas sam za rucak sjedila i dumala sta da pravim i na koji nacin da ih napravim, da bi bila socnija i ukusnija.Odlucila sam da pokusam razne smjese i ispalo je predivno. Naravno recept dijelim sa vama.



Sastojci potrebni:
4-5 vecih komada pilecih prsa bez kostiju
paket zamrznutog spinata
pola case feta sira
1 fildzan majoneze
manja casa permesana
1 limun
par cesnja bijelog luka
maslinovo ulje
zacini

Za sos:
2 kasike maslaca
2 kasike brasna
1 casa mlijeka
pola case mlake vode sa vegetom

Nacin pripreme: Pileca prsa dobro operite pa ih stavite u plasticnu foliju i dobro ih cekicom stanjite. Pripremite fil stim sto dobro otkravite i iscjedite spinat, pomjesate majonezu, feta sir, malo permezana i sitno nasjeckan bijeli luk. Prsa koja su istanjena posolite , pobiberite i iscjedite malo limuna, pa onda stavite fil po sredini.Lagano urolajte meso i upotrebite cackalice da bi ih pricvrstili da fil nebi ispao. Pripremite tavu sa maslinovim uljem i odmah stavite na zagrijano ulje tako pripremljana prsa. Kada su malo porumenila odozdo onda ih ubacite u zagrijanu pecnicu na 375 F jednu sat vremena. Uz prilog ja sam pravila rizu i grasak a mozete sta god zelite. Kada je meso peceno izvadite ga na tanjire i izlijte visak ulja.U tavu stavite 2 kasike maslaca i 2 kasike brasna.Lagano rastopiti i pomjesati sa zicom pa podliti sa vodom u koju stavimo vegete i lagano mjesamo.Kada su se svi umaci od tave odljepili i ujednacili dodajte mlijeko pa zacinite sa soli i biberom. Ako sos bude prerijedak dodajte malo skrobnog brasna a ako pregust uvjek mozete dodati malo mlijeka ili slatke pavlake.Ovako pripremljen sos stavite na tanjir pa poredajte komade mesa. Jelo je izvrsnog ukusa i nije nimalo suho a jako je sito. Bujrum !!!!!Ovako izgleda iznutra, mada kamera me zeza al nadam se da se vidi dovoljno :)


http://bosniancook.blogger.ba
11/09/2006 20:53