beats by dre cheap

Tiramisu torta



Sastojci potrebni:
frisko napravljene ohladjene kafe
2 kutije maskapone sira
cokolade
3 jaja
375 ml slatke vrhnje
secer u prahu
3 kutije piskota

Za fil:
3 zumanca
40 gr secera u prahu
1 vanila secer

Nacin pripreme:Uzeti tepsiju (kalup) za torte cije se ivice mogu skinuti kao za cheesecake, i obloziti sa folijom tako da kahva nebi izlazila na dno.Ivice folije lagano podmotajte u tepsiju tako da dobijete okruglu podlogu kao sto je i kalup.Zatim uzmite vecu serpu i prokljucajte vode u nju.Kada je voda prokljucala smanjiti temperaturu i staviti zumancad i secer u prahu u staklenu posudu koja ce da sjedne na serpu sa kljucalom vodom i lagano mutiti ovu smjesu dok nepostane pogusta i blijede boje, pa je ostaviti u frizider da se dobro ohladi, stim sto ce se jos vise zgusnuti. U drugu posudu staviti maskapone sir i 40 gr secera u prahu i lagano izmjesati sa drvenom kasikom, pa kad je prilicno ujednaceno onda ga umutiti dobro sa mikserom.Kada je dobro izmuceno dodajte 375 ml slatke vrhnje u tu smjesu i dobro umutite. Dobicete smjesu koja je malo gusca od slaga.Ostavite i ovu smjesu u frizider da se malo scvrsne.Zatim uzmite cokolade po zelji i na ribaljki izribajte jednu cokoladu , pa je pokrijte i ostavite u frizider, dok nebude spremna za upotrebu.Kada se je prva smjesa sa jajima dobro ohladila onda je sastavite sa smjesom maskapone sira i dobro uvijte dvije smjese sa kasikom dok nedobijete jednu smjesu.Stavite ovu smjesu u frizider dok pripremate piskote. Ako su vam piskote vece u visini nego sto je visina kalupa onda uzmite noz i otkinite malo dno svake piskote da dobijete piskote visine posude . Ostale ostavite cjele.Prvo poredajte piskote uza zid kalupa koje smo malo potkratili stim da strana sa secerom bude vani za ljepsi izgled.Zatim ostale piskote kvasite u kahvu i redajte na dno posude, jednu do druge dok svo dno nebude prekriveno.


Zatim uzmite smjesu za fil i stavite prvi red preko piskota ali malo manje od polovine smjese, obracajuci paznju da je smjesa lijepo izravnata i dosla do svake piskote koja stoji uza zid.Zatim stavite opet red piskota , preko kojih cete staviti ostatak smjese, pa posuti cokoladom koju ste naribali.Ostavite u frizider par sati .Kada ste spremni za serviranja skinite ivice kalupa i prenesite tortu na tanjir za serviranje.Prijatno :)


http://bosniancook.blogger.ba
11/09/2006 16:11