beats by dre cheap

Kuskus sa povrcem

Sastojci potrebni:

1 kutija kus-kusa
telece meso kolicine po zelji
1 zelena paprika
7-8 sampinjona
1 manja tikvica
glavica crvenog luka
2-3 cesnja bijelog luka
2 vece mrkve
kasika permesan sira
2 kasike ajvara
50-100 ml slatke vrhnje
saka manja feta sira
zacini

Priprema: Izrezati glavicu crvenog luka na sitno pa dobro preprziti na maslinovom ulju.Zatim dodati povegeteno meso isjeckano na manje komade pa sve dobro izdinstati. Kada je meso prilicno preprzeno dodati, povrce koje sve isjeckamo na manje komade ili kriske, a sampinjone ako su manje ostavimo citave a ako krupnije prepoloviti na pola. Podliti sve sa mlakom vodom u koju smo rastopili kocku za govedju juhu ili povrtnu kocku a ko je nema moze i kasika do dvije vegete. Uklopiti i staviti da se kuha na srednjoj temperaturi jednu pola sata ili dok povrce neomeksa. Svaki nekoliko podlijevati sa vodom kada vidimo da je prilicno vode nestalo. Kada je sve skuhano i mehko dodati 2 kasike ajvara, posuti sa permesan sirom, zaciniti sa soli ako nije dobro slano i sa biberom, pa podliti sa slatkom vrhnjom, uklopiti i ugasiti sporet. Zatim prokljucati vode po kolicini kuskusa koji pravite ili slijedite direkcije na kutiji, dodati kasiku masla i zaciniti vegetom tu vodu.Zatim istresti kutiju kus-kusa i uklopiti jednu 5 minuta. Nakon 5 minuta promjesati sa viljuskom i posuti sa malo feta sirom, promjesati i izvaditi na posudu za sluznje pa preko kus-kusa preliti povrce kuhano.Sluziti dok je toplo.Prijatno !!!!


http://bosniancook.blogger.ba
30/08/2006 22:28