beats by dre cheap

Pita bread

Sastojci potrebni: 1 paket kvasca
pola case (125 ml) mlake vode
3 vece case brasna
kasika i po soli
mala kasicica secera
oko 250 ml mlake vode

Priprema: Nakvasiti kvasac u pola case mlake vode u koju dodamo secer i pomjesamo pa ostavimo jednu 10-15 minuta dok se ne nakvasa.
U vecu posudu pripremiti brasno i sol.Zadupiti sredinu smjese u koju stavimo nadodjeni kvasac i sa drvenom kasikom mjesamo dok nebude dobro ujednacena smjesa.Zatim izvaditi smjesu na pobrasnjen sto i dobro namladjivati jednu 10-15 minuta dok smjesa nebude vise ljepljiva. Uzeti vecu posudu koju dobro pomastimo sa maslinovim uljem i stavimo smjesu u posudu.Zatim prevrnemo posudu naopacke tako da se sva smjesa dobro nakvasi sa uljem. Pusiti da nadolazi jednu sat vremena ili duze dok nebude smjesa se uduplala u kolicini. Izliti smjesu koja je nadosla na pobrasnjen sto i izrezati na jednu 10-12 manjih loptica. Ostaviti ih da odmore jednu 10 minuta.Zagrijati pecnicnu na 500 F i takodje zagrijati lim u kojem cete peci ove lepine.Svaku loptu malo razvaljati sa oklagijom tako da nebude ni previse velika ni mala oko 2-3 cm debljine.Svaku juhku peci do jednu 4 minute dok se malo ne napiri, zatim je prevrnuti na drugu stranu i peci jos 2 minute na drugoj strani.Kada ih izvaite iz pecnice lagano sa drvenom kasikom pritisnuti sredinu pite da se malo spljosnu i odmah ih staviti u vrecice i tako da se hlade.Pita bread moze da stoji sedmicama u kutiji za hljeb a mjesecima kada je zamrznemo.
Ako odlucite da ih zamrznute obratite paznju da ih stavite u vrecice za zamrzavanje.Ovo je izvrstno i brzo pecivo uz Ramazanske dane , a i sve druge naravno.Prijatno vam!!!!


http://bosniancook.blogger.ba
25/08/2006 19:48