beats by dre cheap

Egipatska basbusa

Sastojci potrebni:
115 gr maslaca
1 casa veca (oko 110 gr) brasna za kolace
55 gr secera
50 gr kokosa
50-60 gr obicnog brasna
60 ml mlijeka
prasak za pecivo
vanila secer
badema

Za sirup:
115 gr secera
1 kasika limunovog soka
60 ml vode

Priprema: Prvo napraviti sirup kao sto uvjek pravimo agdu za kolace, rastopiti secer u vodi u malo ukuhati u sirup sa limunovim sokom, pa ostaviti da se ohladi.
Maslac stopiti i pomjesati i dobro izmutiti sa svim ostalim navedenim sastojcima.Pripremiti tepsiju koju dobro pomastimo i lagano izliti smjesu .Peci jednu 20-25 minuta ili dok nebude peceno , ivice treba da budu braun boje. Pripremiti bademe koje ogulimo malo preprzimo i zabodemo u pecenu basbusu.Preliti sirup preko citavog kolaca, tako da svugdje bude jednako namoceno.Kada se sirup poceo da upija u kolac vratiti nazad u pecnicu jos 5 minuta .Izvaditi pecenu basbusu iz pecnice, izrezati na kocke i sluziti dok je jos topla.Po zelji sluziti sa frisko pripremljenim slagom.Prijatno...


http://bosniancook.blogger.ba
25/08/2006 19:35