beats by dre cheap

Slane kifle

Za nadolazenje kvasca
4 kasike kvasca
pola kasike manje secera
125 ml vode mlake
pola case brasna
soli

Za tijesto
3 i po vece case ili solje brasna
1 kasika soli
1 zumanjak
3 kasike maslinovog ulja
oko dvije case mlakog mlijeka


Priprema: Prvo natopiti kvasac u mlaku vodu sa malo secera i pustiti da nakvasa jednu 10 minuta. Zatim dodati brasno, uklopiti i ostaviti da stoji jednu 30 minuta.Zatim stavimo brasno u vecu posudu, pa se napravi rupa u brasnu i tu se stavi ta maja ili kvas koju smo dobili u prethodnom koraku, pa maslinovo ulje i mlako mlijeko. Lagano mjesati rukama dok nedobijemo mehko i malo ljepljivo tjesto.Zatim lagano namladjivati na pobrasnjenom stolu jednu 10 minuta. Na kraju dobijeno tijesto bi trebalo da bude lijepo izjednaceno i nimalo ljepljivo.Staviti tijesto u pomascenu posudu dublju i pokriti sa plastikom i pustiti da nadolazi jednu sat vremena. Tijesto kada je nadoslo staviti ga na dasku ili sto pobrasnjen i izobliciti uzduz pa ga isjeci na 5 istih komada koje cemo namladiti u 5 istih lopti. Poklopiti i ostaviti da stoji jednu 30 minuta. Pola tijesta mozete napraviti slanih kifli a pola slatki. Slatke kifle filovati sa marmeladom i nakraju pecene posuti sa secerom u prahu..


http://bosniancook.blogger.ba
25/08/2006 19:19