beats by dre cheap

Baminja-Bamja

Sastojci:
250 gr svijeze ili 50 gr susene bamije
600 gr teleceg ili janjecega mesa
glavica crvenog luka
par cesnja bijelog luka
1 limun
so,biber ili vegeta
jedan paradajz
persun
malo sirceta
govedje supe za podlogu umjesto vode

Priprema: Meso dobro oprati i isjeci na zeljene komade. Pripremiti tavu u koju zagrijemo ulje pa dodamo sitno nasjeckane lukove, persun, paradajz i sve dobro izdinstamo pa dodamo komade mesa. Dok ovo pripremamo baminju cemo lagano prvo da prokuhamo u vodi sa sircetom tako da pusti svoju zescinu. Prvu smjesu dobro kuhati dok se meso prilicno ne smeksa , pa tek onda dodati baminju jer joj netreba mnogo. Podliti sve sa malo supe govedje i prekriti da se kuha. Kuhati dok baminja ne smeksa , zaciniti je i sluziti toplu sa kriskama limuna.

Ko nevoli govedje meso moze i komade bijelog pileceg mesa a moze se kuhati i bez ikakvog mesa.


http://bosniancook.blogger.ba
25/08/2006 01:53