beats by dre cheap

Tursko pecivo

Za nadolazenje kvasca
4 kasike kvasca
pola kasike manje secera
125 ml vode mlake
pola case brasna
soli

Za tijesto
3 i po vece case ili solje brasna
1 kasika soli
3 kasike maslinovog ulja
voda (otprilike oko 250 ml)

Fil:
2 i po case feta sire a moze i pola fete pola ricote sira
1 jaje
2-3 kasike persuna
malo spinata

Priprema: Prvo natopiti kvasac u mlaku vodu sa malo secera i pustiti da nakvasa jednu 10 minuta. Zatim dodati brasno, uklopiti i ostaviti da stoji jednu 30 minuta.Ovo se pripremi kao nasa maja sto se pravila prije .Zatim stavimo brasno u vecu posudu, pa se napravi rupa u brasnu i tu se stavi ta maja ili kvas koju smo dobili u prethodnom koraku, pa maslinovo ulje i mlaka voda. Lagano mjesati rukama dok nedobijemo mehko i malo ljepljivo tjesto.Zatim lagano namladjivati na pobrasnjenom stolu jednu 10 minuta. Na kraju dobijeno tijesto bi trebalo da bude lijepo izjednaceno i nimalo ljepljivo.Staviti tijesto u pomascenu posudu dublju i pokriti sa plastikom i pustiti da nadolazi jednu sat vremena. U medjuvremenu mozete pripremiti fil tako sto izmjesate sve sastojke navedene gore. Tijesto kada je nadoslo staviti ga na dasku ili sto pobrasnjen i izobliciti uzduz pa ga isjeci na 8 istih komada koje cemo namladiti u 8 istih lopti. Poklopiti i ostaviti da stoji jednu 30 minuta.Zatim svaku loptu razvuci i namazati sa filom ali ostaviti par centimetara od ivica prazno.Lagano rolati ivice jedna prema drugoj tako da se sastanu gdje pocinje fil a ivice dobo slijepiti.Oblik treba da lici bas kao camac.Peci dok pecivo bude rumeno lijepo i odozgo i odozdo i dok centar bude lijepo pecen. Cim izvadite ih iz pecnice odmah ih premazati sa maslacem. Ako ih necete sluziti odmah onda pokrijte ih cistom krpom dok se nebude sluzilo.Takodje da napomenem ovo izvrsno pecivo se moze filovati scim god zelite nemora bas biti ovo specificno sto sam navela.

 


http://bosniancook.blogger.ba
22/08/2006 17:36